Prijs van sigaretten in Nederland in 2023

Hoe duur is een pakje sigaretten tegenwoordig? Het antwoord vind je hier. Zoek in de tabel naar het gewenste merk sigaretten. Op zoek naar de prijs voor sigaretten in andere landen? Gebruik dan het menu hierboven. Zowel landen binnen Europa als landen daarbuiten zijn op onze website opgenomen.

Bovenstaande prijzen zijn geüpdatet naar januari 2023.

Verder vind je op deze website informatie over geplande prijsverhogingen. Ook lees je hier hoeveel sigaretten je eigenlijk mee mag nemen vanuit een EU-land naar Nederland of vanuit buiten Europa naar Nederland.

Prijsopbouw

De prijs van je pakje sigaretten bestaat voor bijna 80% uit belastingen. Naast de BTW, die je over vrijwel alle producten betaald, wordt er over tabak ook accijns geheven. Dit is bedoeld om extra inkomsten voor de staat te genereren en roken te ontmoedigen.

Stoppen met roken

Roken is schadelijk. Zowel voor jezelf als voor je omgeving. Begin daarom niet, of probeer te stoppen. Stoppen met roken is beter voor je gezondheid: je krijgt onder andere een betere conditie, mooiere huid, frissere adem en je wordt ouder. Daarnaast scheelt het je natuurlijk een hoop geld. Kijk op ikstopnu.nl voor hulp met stoppen.