De prijs van een pakje sigaretten in Frankrijk

Ga je naar Frankrijk op vakantie of rij je door Frankrijk op weg naar een andere bestemming? Dan is het handig als roker om te weten wat sigaretten in dat land kosten. Op deze pagina vind je de prijs van een pakje sigaretten in Frankrijk.

Een pakje Marlboro met 20 sigaretten kost in Frankrijk €10,50. Dit is de prijs per oktober 2023.

Valt deze prijs je tegen? Als je met de auto naar Frankrijk gaat is het wellicht interessant om je tabak in te slaan in bijvoorbeeld België of Luxemburg.

Sigaretten in Frankrijk zijn het goedkoops in officiële tabakswinkels (tabac). Op andere plekken kosten ze iets meer. In de reacties van bezoekers hieronder valt dan ook te lezen dat de sigarettenprijs in de praktijk nogal kan verschillen.

Om prijzen zo goed te kunnen vergelijken zijn de prijzen genomen van een pakje Marlboro. Het aantal sigaretten is zo nodig omgerekend naar 20 stuks per pakje. Heb jij onlangs in Frankrijk een andere prijs betaald voor je sigaretten laat het dan hieronder even weten.

Waar te koop?

In Frankrijk zijn sigaretten alleen te koop tabakswinkels (tabac) en soms bij restaurants, cafes, tankstations en nachtclubs. Je kan dus geen tabak halen bij drogisterijen, supermarkten of uit sigarettenautomaten.

In Frankrijk is ‘kopen op afstand’ van tabak verboden. Je kunt je sigaretten dus ook niet via internet bestellen, zoals bijvoorbeeld in Nederland.

33 gedachten over “De prijs van een pakje sigaretten in Frankrijk”

 1. Gisteren langs de snelweg (Aire de Terres de Graves) €29 voor 2 pakjes Marlboro 20stuks. Bij de lokale sigarenboer €31,40 kwijt voor 2 Marlboro 30stuks.

  Beantwoorden
 2. Half september 2022 slof Marlboro gekocht bij Tabac zaak in Vizille vlakbij camping voor 51 euro. Naderhand kwamen we erachter dat ze eigenlijk veel duurder zijn overal. Dus spijtig dat er niet meer sloffen hebben gekocht.

  Beantwoorden
 3. En in Nederland wordt het straks net zo erg als in Frankrijk. Dat gaat echt wel gebeuren. Ik haal mijn sigaretten al jaren in Duitsland en België. Dat is het voordeel dat Nederland zo’n klein land is. Je kunt in een uurtje naar Duitsland en België rijden.

  Beantwoorden
 4. Vorige week betaalde ik 12.50 voor 20 sigaretten van L&M. Deze week betaalde ik in dezelfde winkel 9.50 voor een pakje L&M. 20 stuks. Snap niets van dit prijsbeleid! Tabacwinkel in Doussard.

  Beantwoorden
  • Vandaag op de snelweg op weg naar Montpellier sigaretten gekocht. Het is toch niet te geloven dat hiervoor 14 euro wordt gevraagd en dan ook nog een neppe pak zonder een etiket. 1 dag eerder overnacht in luxemburg en daar kost een pak 5.60. Maar lamme lijdt de blinde. Ik ga terug

   Beantwoorden

Plaats een reactie