Wat kosten sigaretten in het Verenigd Koninkrijk?

Ga je binnenkort op vakantie naar het Verenigd Koninkrijk en steek je wel eens een sigaret op? Dan ben je vast nieuwsgierig naar de prijs van tabak in dat land. Het Verenigd Koninkrijk, ookwel Groot-Brittannië, bestaat uit Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland. Hier vind je de prijs van een pakje sigaretten in het koninkrijk.

Een pakje Marlboro met 20 sigaretten kost in het Verenigd Koninkrijk €14,75. Dit is de prijs per oktober 2023.

Hiermee is Groot-Brittannië, na Ierland, het duurste land voor rokers in Europa. Een stuk duurder dus ook dan Nederland. Sinds Groot-Brittannië uit de EU is gestapt gelden er strengere regels voor de invoer van goederen, waaronder sigaretten. Controleer dit daarom goed als je tabak uit het VK mee wilt nemen, al is daar met deze prijzen weinig reden toe.

Om prijzen zo goed te kunnen vergelijken zijn de prijzen genomen van een pakje Marlboro. Het aantal sigaretten is zo nodig omgerekend naar 20 stuks per pakje. Ook is de Britse pond omgerekend naar Euro. Heb jij onlangs in het Verenigd Koninkrijk een andere prijs betaald voor je sigaretten laat dan hieronder wat je betaald hebt en waar dat was.