Wat kosten sigaretten in de Verenigde Staten?

Ga je binnenkort op zakenreis of op vakantie naar Amerika en ben je een roker? Dan is het natuurlijk handig om te weten hoe duur tabak daar is. Hier vind je de prijs van een pakje sigaretten in de Verenigde Staten.

Een pakje Marlboro met 20 sigaretten kost in de Verenigde Staten gemiddeld €8,52. Dit is de prijs per oktober 2023.

Hiermee is tabak in Amerika goedkoper dan in buurland Canada. De prijs ligt ook lager dan in Nederland. In de Verenigde Staten kan de prijs per staat erg verschillen. Dit komt vooral door regionale verschillen in accijns en belasting. In New York en Connecticut betaal je gemiddeld het meeste voor sigaretten en in Missouri en Georgia het minste.

Mocht je rookwaren mee terug naar Nederland willen nemen, hou dan wel rekening met de regels over hoeveel tabak je mag invoeren van buiten Europa.

Om prijzen zo goed te kunnen vergelijken zijn de prijzen genomen van een pakje Marlboro. Het aantal stuks is zo nodig omgerekend naar 20 sigaretten per pakje. Ook is de prijs omgerekend naar euro’s. Heb jij recentelijk een andere prijs betaald in de VS, laat hieronder dan een berichtje achter.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter

Marlboro red 20 st $ 6,04 incl tax South Carolina, Georgia iets goedkoper ivm tax $ nu 1,12

1
0
We horen graag je gedachten, praat mee!x